Blog

e-Dekont İle Bankacılıkta Yeni Dönem Başlıyor!

e-Dekont İle Bankacılıkta Yeni Dönem Başlıyor!

Bankacılık sektörü e-Dekont ile yepyeni bir döneme giriyor. Kağıt dekontların yerine alacak olan e-Dekont uygulaması, bankalarda yapılan ödeme işlemlerinin ya da alacak-verecek işlemlerinin özetini gösteren makbuzun elektronik versiyonu olarak tanımlanıyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayınlanan 509 No.lu Tebliğ ile hayatımıza giren e-Dekont yeni bir belge türü olmayıp, kağıt dekont belgesi ile aynı hukuki niteliklere sahiptir.

e-Dekont öncesinde, resmi kurum ve kuruluşlardan talep edilen dekontların matbu olarak iletilmesi gerekiyor, elektronik ortamda hazırlanmış dekontların resmi geçerliliği bulunmuyordu. e-Dekont’a geçiş ile birlikte, Tebliğ’de belirtilen standartlara göre hazırlanan elektronik dekontlar, resmi kurum ve kuruluşlar tarafından kabul edilecek ve işleme alınabilecektir.

Özetle, e-Dekont uygulamasına dahil olan bankalar tarafından elektronik belge olarak elektronik ortamda düzenlenmesi, muhatabına talebi doğrultusunda elektronik veya kağıt ortamda iletilebilmesi, elektronik ortamda muhafaza ve ibraz edilebilmesi mümkün olacaktır. e-Dekontların üzerinde yer alacak karekod veya barkod ile Başkanlık sistemlerinden elektronik ortamda sorgulanması ve doğrulanmasına imkan vermektedir.

Bankacılık sektöründe kullanılan matbu kağıt masraflarını düşüren, banka şubesinde bir çok farklı noktada maliyet avantajları getiren e-Dekont uygulaması için KoçSistem’in geliştirdiği e-Dekont ürünü ile ilgili bilgilere almak için 444 9 387 no’lu telefon numarasından ulaşabilir veya iletişim sayfamızdan kayıt oluşturabilirsiniz.

Ezgi Tanık Acar - Kıdemli Segment Pazarlama Yöneticisi

Etiketler: e-dekont,, bankacılık, gelir idaresi başkanlığı

Oluşturma Tarihi: 16.03.2020

Diğer Yazılar
Bulut Bilişim ile Sürdürülebilir Yaklaşım
Bulut Bilişim ile Sürdürülebilir Yaklaşım
Dijital Adımlarla Yeşeren Gelecek
Dijital Adımlarla Yeşeren Gelecek
Bulut Bilişim ve Sürdürülebilirlik: Sürdürülebilir Geleceğe Doğru
Bulut Bilişim ve Sürdürülebilirlik: Sürdürülebilir Geleceğe Doğru