Workplace is a digital workspace and intranet solution centered around enhancing the effective use of technology in the workplace. It focuses on employee collaboration, communication, innovation, mobility, and cloud computing.
With RPA - Robotic Process Automation, you can reduce your operational burdens and increase your business efficiency in your digital transformation process.
Highlight
Pixage is a digital publishing application that enables the centralized management of all screens and broadcasting streams from a single platform.
KAI, developed by KoçSistem, is an AI-powered digital colleague designed to enhance employee experience and improve efficiency in operational processes.
With Low Code, any desired application can be easily created without the need for a software background or coding.
Pixage
Pixage
Pixage is a digital publishing application that enables the centralized management of all screens and broadcasting streams from a single platform.

For more detailed information about our Pixage services, you can visit our Pixage page!
View in Detail
Future vehicle technologies in the digitizing automotive industry.
The rise and future of digital financial services.
New trends in the durable goods sector in the age of digital transformation.
Digital transformation in the energy sector and future energy technologies.
Digitized education: Tomorrow's technologies.
Digital transformation in the public sector and citizen-centered services.
Digitalization in the retail sector and future shopping trends.
Digital health: The rise of technology in healthcare services.
Digital insurance: Innovations shaping the future of the insurance sector.
Digital transformation in the telecommunications sector and the connected world.
Digital tourism: Future travel technologies and trends.

KoçSistem’den Aile Saati Projesi ile anne babalara
haydikapatalım çağrısı!

24.07.2019

Geleceği Keşfet” mottosu ile şirketlere teknoloji hizmeti veren KoçSistem çocuklarda dijital ekran bağımlılığına dikkat çeken sosyal sorumluluk projesi “Aile Saati”ni duyurdu. KoçSistem Genel Müdürü Mehmet Ali Akarca’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen basın toplantısına AÇEV Genel Müdür Vekili Burcu Gündüz Maşalacı ile klinik psikolog ve yazar Prof. Dr. Üstün Dökmen konuşmacı olarak katılarak projeyle ilgili detayları paylaştılar.

GÜNDE 1 SAAT “EKRANLARI KAPATALIM” ÇAĞRISI

Koç Topluluğu’nun teknoloji şirketi KoçSistem, Anne Çocuk Eğitimi Vakfı’nın (AÇEV) eğitim ortağı olarak destek verdiği Aile Saati sosyal sorumluluk projesi ile aile içi sağlıklı teknoloji kullanımı konusunda toplumsal farkındalığı yükseltmeyi hedefliyor. Başlangıç olarak Aile Saati projesi kapsamında #haydikapatalım hareketini başlatan KoçSistem, ebeveynlere her gün 19:00 – 20:00 saatleri arasında bir saatlik Aile Saati molası vermeye davet ediyor. Bu sürede ebeveynlerin çocuklarıyla birlikte tüm ekranları kapatarak “ekransız”; ev içi veya dışı çeşitli etkinliklerle birlikte zaman geçirmeleri çağrısı yapıyor.

EĞİTİMLERLE 1.330 EBEVEYNE ULAŞILACAK

Aile Saati projesi kapsamında İstanbul ve İzmir’in çeşitli semtlerinde açılacak 94 kurs ile 1.330 ebeveyn ve onların 3-13 yaşları arasındaki çocuklarına ulaşılacak. Bir yıl boyunca sürecek AÇEV Anne ve Baba Destek Programları kapsamında teknoloji modülünün entegrasyonuyla uygulanacak eğitimler, 20 Eylül 2019’dan itibaren başlayacak. Eğitimlerde ebeveynler çocuklarının teknolojiyle daha sağlıklı bir ilişki kurabilmeleri için desteklenecekler. Eğitimciler başta olmak üzere, çocuk gelişimi alanında uzman danışmanların görev alacağı bu projede KoçSistem Gönüllüleri de ebeveynlere teknoloji kullanımı konusunda mentorluk yapacak. KoçSistem Gönüllüleri, ayrıca ebeveynlerin çocuklarla beraber eğlenceli vakit geçireceği çeşitli oyunları da ailelere öğretecek.

AKARCA: GELECEĞİ, DİJİTAL TEKNOLOJİLERİ DOĞRU VE SAĞLIKLI KULLANIMI İLE KEŞFEDECEĞİZ

KoçSistem Genel Müdürü Mehmet Ali Akarca, toplantıda gerçekleştirdiği konuşmada dijital yaşam tarzının günümüzün önemli bir gerçeği olduğu ve teknolojiyi çocuklara yasaklamanın bir çözüm olmadığına dikkat çekerek şunları söyledi; “Geleceği Keşfet söylemi ile iş dünyasına ileri teknoloji çözümleri sunan KoçSistem olarak günümüzde sürekli gelişen dijital yaşam tarzının çocuklarımızın eğitimi üzerindeki etkilerini yakından takip ediyoruz. Geleceğin yetişkin bireyleri olarak toplum yaşamına katılacak olan çocuklarımızın bu anlamda teknolojiyi daha bilinçli kullanmalarını önemsiyoruz. KoçSistem olarak dijital teknolojileri etkili kullanan eğitimli, dinamik bir neslin Türkiye’yi birçok alanda dünyada üst sıralara taşıyacağına inanıyoruz. Bu hedefle, en başta çocuklarımızın eğitiminde büyük rol oynayan anne ve babaların eğitimiyle başlamaya karar verdik. Projemizde eğitim ortağımız olan AÇEV’in yanı sıra klinik psikolog ve yazar Prof. Dr. Üstün Dökmen gibi değerli katkıları ile Aile Saati projemizi hayata geçirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bu kapsamda Aile Saati projemiz ile çocuklarda ve ebeveynlerde teknoloji kullanımı ve teknoloji bağımlılığı konularında farkındalığı yükselteceğiz. Bunu yaparken ise tüm ailelere ekranları kapalım çağrısı yapıyoruz. 19:00 – 20:00 saatlerinde arasında bir saatlik Aile Saati molamızı verirken, ailelerimize ‘Ekranı kapat sohbeti aç’, ‘Ekranı kapat oyunu aç’ örneklerinde olduğu gibi çoğaltılabilecek keyifli vakit geçirme alternatifleri öneriyoruz. Bu çok değerli sürede anne babaların çocuklarıyla birlikte daha iyi zaman geçirebileceklerini göstermek istiyoruz. Dijital teknolojilerin doğru, etkin, faydalı kullanımı bizleri, ülkemizi geleceğe taşıyacak” dedi.

Editöre Not:

  • Araştırmalar, “Hayatın mucizevi yılları” olarak adlandırdığımız 0-6 yaş arası dönemde, çocuğun beyninin bir daha hiç olmayacağı kadar hızlı geliştiğini gösteriyor. (Kaynak:AÇEV)
  • Bu dönemde beyinde her saniyede 700 yeni nöron bağlantısı oluşuyor. Bu bağlantılar çocuğun bilişsel, dilsel, sosyal ve duygusal gelişimlerinin temel taşlarını oluşturuyor. (Kaynak:AÇEV)
  • Türkiye’de Babalık Araştırması’na göre gündelik hayatlarının büyük bölümünü işyerlerinde ve yolda harcamak zorunda kalan babalar, çocuklarıyla geçirdikleri ortalama 2 saat 20 dakikayı da yaklaşık %80 oranında televizyon izleyerek geçiriyor. (Kaynak:AÇEV)
  • İngiltere’nin Güvenli İnternet Merkezi’nin yaptığı araştırmaya göre hemen her saat (son bir saat içinde) sekiz çocuktan biri selfie paylaşıyor. (Kaynak: Safer Internet Centre)
  • Common Sense Media tarafından yapılan bir ankete göre, gençler ortalama olarak günde yaklaşık 7 saat eğlence için ekranları kullanıyor. (Kaynak: Common Sense Media)
  • Aynı ankete göre, bir gencin ortalama 8 saat uyuduğunu varsayarsak, çoğu genç için ekran süreleri uyanık yaşamlarının en az % 25'ini kapsıyor. (Kaynak: Common Sense Media)
KoçSistem