Workplace is a digital workspace and intranet solution centered around enhancing the effective use of technology in the workplace. It focuses on employee collaboration, communication, innovation, mobility, and cloud computing.
With RPA - Robotic Process Automation, you can reduce your operational burdens and increase your business efficiency in your digital transformation process.
Highlight
Pixage is a digital publishing application that enables the centralized management of all screens and broadcasting streams from a single platform.
KAI, developed by KoçSistem, is an AI-powered digital colleague designed to enhance employee experience and improve efficiency in operational processes.
With Low Code, any desired application can be easily created without the need for a software background or coding.
Pixage
Pixage
Pixage is a digital publishing application that enables the centralized management of all screens and broadcasting streams from a single platform.

For more detailed information about our Pixage services, you can visit our Pixage page!
View in Detail
Future vehicle technologies in the digitizing automotive industry.
The rise and future of digital financial services.
New trends in the durable goods sector in the age of digital transformation.
Digital transformation in the energy sector and future energy technologies.
Digitized education: Tomorrow's technologies.
Digital transformation in the public sector and citizen-centered services.
Digitalization in the retail sector and future shopping trends.
Digital health: The rise of technology in healthcare services.
Digital insurance: Innovations shaping the future of the insurance sector.
Digital transformation in the telecommunications sector and the connected world.
Digital tourism: Future travel technologies and trends.

KoçSistem Kendi Geliştirdiği Yazılımı Pixage ile Küresel Arenada Rekabet Ediyor!

20.06.2012
KoçSistem, Türkiye’nin ilk yüzde yüz yerli katkı ile geliştirilen kurumsal sayısal yayıncılık yazılımı Pixage ile küresel arenada başarı hikayeleri yarattı!

Türkiye’nin lider ve öncü bilgi teknolojileri şirketi KoçSistem, sayısal yayıncılık uygulamalarını bir adım öteye taşıma hedefi ile 2008 yılında piyasaya sunduğu, Türkiye’nin ilk yüzde yüz yerli katkı ile geliştirilen kurumsal sayısal yayıncılık yazılımı Pixage ile küresel arenada rekabet ediyor.

KoçSistem Ar-Ge ve Yenilik Merkezi’nde geliştirilen ilk ürün olma özelliğine de sahip olan Pixage, kısa zamanda ulusal ve uluslararası arenada başarı hikâyesi olarak gösterilen pek çok projede tercih edildi. Esnek, hızlı ve ihtiyaca yönelik özelleştirilebilen bir ürün hayal eden şirketler için en ideal yapıda çözüm sunan Pixage, bu özellikleri ile dünyadaki sayılı sayısal yayıncılık çözümleri arasına girmeyi de başardı.

KoçSistem Genel Müdürü Mehmet Nalbantoğlu, düzenlenen basın toplantısında Pixage ile hayata geçirdikleri son projeleri ve yeni ürünleri PixageOne hakkında detaylı bilgi verdi. Toplantının ardından ise hayata geçirilen son proje olan Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena ziyaret edildi. Nalbantoğlu, “Fenerbahçe Uluslararası Spor kompleksi Ülker Sports Arena Pixage projesi ile Avrupa’nın en geniş kapsamlı Entegre Spor Arenası Yayın Platformu’nu sektörümüze kazandırmış olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Pixage Neden Farklı?

HD kalitesinde görüntü sunan Pixage ile içerik yönetimi tek merkezden yapılarak, uç noktadaki oynatıcılarda (LCD televizyonlar, monitörler, LED ekranlar, videowallar, kiosklar, interaktif totemler vb.) yayın yapılabiliyor. Full HD video, powerpoint, RSS, fotoğraf, 3D grafik, metin ve kayan yazı, oynatıcılarda sunulabilecek yayın türlerinden yalnızca bazıları. Uygulama, ileri internet teknolojilerini kullandığı ve merkezden yönetildiği için yayın akışı istenildiği an değiştirilebiliyor. Yayında yapılan herhangi bir değişiklik, tüm dünyaya aynı anda iletilebiliyor.

KoçSistem Genel Müdürü Nalbantoğlu, Pixage’in kurumsal şirketler tarafından tercih edilen bir ürün olmasının en önemli nedenlerinin, onu dünyadaki rakiplerinden ayıran çok fazla özelliğinin bulunması olarak açıkladı ve şu örnekleri verdi: “Pixage; Windows Silverlight ve WPF teknolojileri ile geliştirilen ilk sayısal yayıncılık ürünü olmasının yanı sıra sektöre ve kurumların ihtiyacına göre hızla özelleştirilebilen ve esnek yapıya sahip dünyadaki tek sayısal yayıncılık ürünüdür. Türkiye’de Full HD teknolojisi ile geliştirilen ilk sayısal yayıncılık ürünü olan Pixage, dünyada ise bulut teknolojisi üzerinde çalışan ilk sayısal yayıncılık ürünü olma özelliğine de sahiptir.”

Pixage’e, son dönemde yapılan modüler LED panel uygulamaları ile, özellikle outdoor ekranlarda (Futbol stadyumu, basketbol salonu gibi Arena uygulamalarında) ve bu ekranların diğer yayın sistemleri ile entegrasyonu alanında geniş bir coğrafyada hizmet veren en tecrübeli şirketlerden biri haline geldiklerini belirten Nalbantoğlu “Ulaştırma sektörü için geliştirilen mobil GIS-konum bazlı bilgilendirme sistemlerine entegre uygulamalar da Pixage’i sayısal yayıncılık alanında farklılaştırdı” dedi.

Yeni Ürün; PixageOne

Pixage’in fark yaratan uygulamaları ve esnek yapısı ile kurumsal ve çok lokasyonlu şirketlerin ihtiyacına sınırsız alternatifle yanıt verebilen bir ürüne dönüştüğüne işaret eden Mehmet Nalbantoğlu bu nedenle küçük ölçekte ve ihtiyaçta projelere de, hızlı, pratik ve kolay kullanabilen sayısal yayıncılık çözümü sunma hedefiyle, Pixage şemsiyesi altında yeni bir ürün geliştirdiklerini söyledi. “PixageOne ismini taşıyan bu yeni ürün, bulut altyapısı üzerinde çalışabilir olması nedeniyle dünyada tek. Linux işletim sistemi ile kullanılabilme ve bulut altyapısı ile çalışabilme özellikleriyle sektöründe farklılaşan PixageOne, müşteri ihtiyaçlarına en verimli çözümü sunabilen bir yapıyla tasarlandı” dedi.

“Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena, dünya çapında geliştirilen ender projelerdendir”

Pixage imzalı son proje geçtiğimiz aylarda açılışı yapılan Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena oldu. Projenin yerinde tanıtıldığı toplantıda Nalbantoğlu “Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena Pixage projesi ile Avrupa’nın en geniş kapsamlı Entegre Spor Arenası Yayın Platformu’nu sektörümüze kazandırmış olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu projede; IPTV, LCD Ekranlar, Central Hung Entegre Dev Ekranlar, FIBA onaylı scoreboard, saha kenarı LED reklam panoları, dış cephe LED ekran şeridi ve saha içi 360 derece tribün şeridi Pixage tarafından tek merkezden yönetilebiliyor” dedi.

Pixage imzalı projeler de sektöründe ilklere imza atıyor!

Pixage imzalı projelerin ortak özelliğini her projenin kendine has bir farklılığının bulunması olarak açıklayan KoçSistem Satış ve Pazarlama Müdür Yardımcısı Can Barış Öztok ise bugüne kadar hayata geçirilen önemli projeler hakkında bilgi verdi. Pixage imzalı projelerden ilkini Arçelik ve Beko bayileri için hayata geçirdiklerini ifade eden Öztok; Pixage teknolojisinin şu anda 1000’den fazla Arçelik ve Beko bayiinde kullanılmaya başlandığını ve bunun, kullanım alanı dikkate alındığında Türkiye’nin en geniş coğrafyada uygulanan sayısal yayıncılık projesi olduğunu sözlerine ekledi.

Öztok projeye yönelik ise şu bilgileri verdi: “Pixage teknolojisi ile Arçelik veya Beko, ürünleri hakkındaki bilgileri anında müşterilerine ulaştırabiliyor. Geniş ürün gamına sahip olan Arçelik, interaktif ekranlar aracılığıyla müşterilerine Pixage üzerinden üç boyutlu olarak tüm ürünleri inceleyebilme olanağı tanıyor ve böylece müşteri deneyimini daha da üst seviyelere çıkarabiliyor. Bu ekranlar ile ayrıca bayide bulunan çalışanlara tek merkezden eğitim de verilebiliyor.”

İngiltere Premier Ligi’nde uygulanan Pixage teknolojisinin uygulanabilirliği ve sunduğu çözümler bazında dünyada örnek gösterilen projeler arasında yer aldığını söyleyen Öztok, bu projenin spor alanında, Avrupa’nın tek yazılımla en fazla lokasyonda uygulanan sayısal yayıncılık projesi olduğuna da dikkat çekti. İngiltere Premier Ligi’ndeki 20 stadyumda uygulanan Pixage projesi ile taraftarlara, kulüplerin VIP konuklarına yayın yapılıyor. KoçSistem 2012 yılının sonunda sekiz yeni kulüp ile bu sayıyı 30’a çıkarmayı hedefliyor.

2011 yılında hizmet vermeye başlayan Galatasaray Türk Telekom Arena’nın ise; skor panoları, saha kenarı reklam panoları ve localardaki LCD TV’leri Pixage ile yönetiliyor. Öztok’un verdiği bilgiye göre Türk Telekom Arena, Pixage ile sayısal yayıncılık teknolojisini tercih eden Türkiye’nin ilk stadyumu olurken, yine Türkiye spor sektörü içinde uygulanan ilk sayısal yayıncılık çözümü olma özelliğine de sahip.

Can Barış Öztok’un verdiği bilgiye göre özellikle Türk Telekom Arena ve Ülker Sports Arena, ileri düzeyde teknolojiye ve fark yaratan uygulamalara sahip olması nedeniyle yurtdışından bu teknoloji ile ilgilenen profesyoneller tarafından da ziyaret ediliyor ve dünyadaki sayılı sayısal yayıncılık projeleri arasında gösteriliyor.

Pixage’in yol haritasında yeni teknolojiler var!

KoçSistem Pixage konusunda fark yaratacak uygulamalar üzerindeki çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Özellikle kişiselleştirmeye yönelik çalışmalara ağırlık veren şirket, müşteri ilişkileri yönetim sistemleri ile yapılan entegrasyonları da geliştirerek, kişiselleştirmede yeni bir dönem başlatmayı hedefliyor. Bunun dışında KoçSistem Pixage’e, çoklu dokunmatik ekranlara, dokunmatik kiosk, RFID kartlar, Tablet PC‘lerle kullanıcı deneyiminde yenilikler getirmeyi planlıyor.

“Pixage’in yol haritasında, yeni ürünler ve özelliklerle dünya sayısal yayıncılık arenasına yeni teknolojiler kazandırmak var” diyen Nalbantoğlu ““Pixage, Minority Report filmini izleyenlerin hatırlayacağı sahnelerdeki gibi, reklam mecralarının interaktif olduğu ve kişiye özel mesajların verildiği teknolojilerle donatılacak ve ürünümüz küresel arenada KoçSistem ile birlikte Türkiye’nin de marka değerini artırmayı sürdürecektir” dedi.