Workplace, teknolojinin iş hayatında daha etkin kullanılmasını sağlayan, odağında çalışan iş birliği, iletişim, inovasyon, mobilite ve bulut bilişim olan dijital çalışma ortamı, intranet çözümüdür.
RPA - dijital-is-gucu ile dijital dönüşüm sürecinizde operasyonel yüklerinizi azaltabilir, iş verimliliğinizi artırabilirsiniz.
Öne Çıkan
Pixage ile tüm ekranları ve yayın akışını tek bir merkezden yönetilmesini sağlayan bir dijital yayıncılık uygulamasıdır.
Low Code ile herhangi bir yazılım geçmişine sahip olmadan ve kod kullanmadan istenilen uygulama kolaylıkla oluşturulabilir.
Pixage
Pixage
Pixage ile tüm ekranları ve yayın akışını tek bir merkezden yönetilmesini sağlayan bir dijital yayıncılık uygulamasıdır.

Pixage ürünümüz hakkında daha ayrıntılı bilgi için Pixage sayfasını ziyaret edebilirsiniz!
Detaylı İncele
Dijitalleşen otomotiv endüstrisinde geleceğin araç teknolojileri.
Dijital finansal hizmetlerin yükselişi ve geleceği.
Dijital dönüşüm çağında dayanıklı mal sektöründe yeni trendler.
Enerji sektöründe dijital dönüşüm ve geleceğin enerji teknolojileri.
Dijitalleşen eğitim: Yarının teknolojileri.
Kamu sektöründe dijital dönüşüm ve vatandaş odaklı hizmetler.
Perakende sektöründe dijitalleşme ve geleceğin alışveriş trendleri.
Dijital sağlık: Sağlık hizmetlerinde teknolojinin yükselişi.
Dijital sigorta: Sigorta sektöründe geleceğin inovasyonları.
Telekomünikasyon sektöründe dijital dönüşüm ve bağlantılı dünya.
Dijital turizm: Geleceğin seyahat teknolojileri ve trendleri.

Azure Sanal Sunucu seçimi nasıl yapılır?

12.03.2020

Sanal sunucu altyapınızı hızlı ve esnek bir şekilde oluşturmak için veri merkezinizi Azure ortamında genişletmeye karar verdiyseniz, sizi bekleyen ilk soru; hangi Azure Sanal Sunucunun iş yüklerinize uygun olduğunu tespit etmektir. Microsoft, farklı güç, fiyat ve işlevsellikleri olan çok geniş bir sanal sunucu alternatifi sunuyor. Bizim için en uygun olanının seçiminde dikkat edilmesi gereken temel konuları aşağıda bulabilirsiniz;

Öncelikle geniş bir sunucu parkurunuzu Azure ortamına taşıyacaksanız “Azure Migrate Server Assesment” kullanmanız faydalı olacaktır; Azure portal üzerinden yöneteceğiniz bu tool ile hipervisor ortamınıza bir sunucu kuruyorsunuz ve ajansız olarak onprem ortamdaki sanal sunucu konfigürasyonlarını ve kullanım durumunu analiz edip, size hangi Azure Sanal Sunucu tipini seçmeniz gerektiğini Azure Portal üzerinden öneriyor.

Yeni bir sunucu oluşturmak veya daha az sayıda sunucunuzu Azure ortamına taşımak istiyorsanız;
  • Hangi seriyi kullanmanız gerektiğini belirlemek ile başlayabilirsiniz:

A-Serisi; CPU ve bellek performansı giriş seviyesindedir. Geliştirme ve test sunucusu için kullanılabilir.

Bs-Serisi; düşük-orta seviyede CPU performansı vardır. Düşük trafikli web sunucusu için kullanılabilir.

D Serisi; Hızlı CPU ve optimum CPU-Bellek konfigürasyonu sunar. Canlı ortamdaki pek çok uygulamanız/veri tabanınız için kullanılabilir.

DC Serisi; Güvenli yalıtılmış kullanım alanı ile kod ve verilerin gizliliğini ve bütünlüğünü korumak için tercih edilebilir.

E Serisi; Yoğun bellek kullanımı gerektiren uygulamalar için geliştirilmiştir. İlişkisel veri tabanları ve SAP HANA gibi sistemlerde tercih edilmelidir.

F Serisi; Yüksek CPU/Bellek oranına sahiptir. Her bir CPU için 2 GB Bellek ve 16 GB SSD’ye sahiptir. Analiz uygulamaları için tercih edilebilir.

G Serisi; En zorlu uygulamalar için yüksek bellek ve SSD depolama alanı sağlar. ERP, SAP gibi uygulamalar için tercih edilebilir.

H Serisi; Simülasyon gibi yüksek performanslı hesaplama gerektiren uygulamalarda tercih edilebilir. Her bir CPU için 4 GB belleğe sahiptir.

Ls Serisi; Yüksek disk performansı ile NoSQL veri tabanlarında (Cassandra, MongoDB) tercih edilebilir.

M Serisi; Çok yüksek bellek ihtiyacı olan uygulamalarda tercih edilebilir. Sanal sunucu başına 4TB’a kadar bellek desteği ile SAP HANA gibi sistemlerde idealdir.

N Serisi; Görüntü işleme gibi grafik yoğun iş yükleri için tercih edilebilecek GPU özellikli seridir.

  • OnPrem ortamdaki fiziksel sunucuların yeni versiyonu olduğu gibi (DL380 G10’nın yeni versiyonu olarak DL 380 G11’nin çıkması) Azure Sanal Sunucularda da yeni versiyonlarla karşılaşabilirsiniz. Genelde “_vX” olarak isimde belirtilen yeni versiyonları kullanmanız önerilir. (Eski versiyonlarla aynı maliyette oluyorlar.)
  • Azure esnekliğini kullanın; uygulamalarınızın en yoğun dönemini kaldırabilecek ölçekte 1 sanal sunucu kullanmak yerine “VM Scale Set” ile daha küçük ölçekte sanal sunucu kümeleri kullanabilir ve CPU değerleri belirli bir eşik değere ulaştığında kümeye yeni sunucu ekleyebilirsiniz. Böylece sürekli yüksek konfigürasyonda çalışan ve gereksiz maliyet oluşturacak bir sunucunuz olmaz.