Workplace, teknolojinin iş hayatında daha etkin kullanılmasını sağlayan, odağında çalışan iş birliği, iletişim, inovasyon, mobilite ve bulut bilişim olan dijital çalışma ortamı, intranet çözümüdür.
RPA - dijital-is-gucu ile dijital dönüşüm sürecinizde operasyonel yüklerinizi azaltabilir, iş verimliliğinizi artırabilirsiniz.
Öne Çıkan
Pixage ile tüm ekranları ve yayın akışını tek bir merkezden yönetilmesini sağlayan bir dijital yayıncılık uygulamasıdır.
Low Code ile herhangi bir yazılım geçmişine sahip olmadan ve kod kullanmadan istenilen uygulama kolaylıkla oluşturulabilir.
Pixage
Pixage
Pixage ile tüm ekranları ve yayın akışını tek bir merkezden yönetilmesini sağlayan bir dijital yayıncılık uygulamasıdır.

Pixage ürünümüz hakkında daha ayrıntılı bilgi için Pixage sayfasını ziyaret edebilirsiniz!
Detaylı İncele
Dijitalleşen otomotiv endüstrisinde geleceğin araç teknolojileri.
Dijital finansal hizmetlerin yükselişi ve geleceği.
Dijital dönüşüm çağında dayanıklı mal sektöründe yeni trendler.
Enerji sektöründe dijital dönüşüm ve geleceğin enerji teknolojileri.
Dijitalleşen eğitim: Yarının teknolojileri.
Kamu sektöründe dijital dönüşüm ve vatandaş odaklı hizmetler.
Perakende sektöründe dijitalleşme ve geleceğin alışveriş trendleri.
Dijital sağlık: Sağlık hizmetlerinde teknolojinin yükselişi.
Dijital sigorta: Sigorta sektöründe geleceğin inovasyonları.
Telekomünikasyon sektöründe dijital dönüşüm ve bağlantılı dünya.
Dijital turizm: Geleceğin seyahat teknolojileri ve trendleri.

Teknolojinin katkısıyla şekillenen ekonomiye dair

22.09.2015

70’inci yılını kutlayan KoçSistem, iş kitapları serisine özel bir eser daha ekledi ve teknolojinin katkısıyla şekillenen yeni bir ekonomik sistemin, “İşbirlikçi Ortak Kaynaklar” adı ile dünya sahnesinde yükseldiğini duyuran “Sıfır Marjinal Maliyet Toplumu” kitabını Türkçeye kazandırdı.

Türkiye bilgi teknolojileri ve iletişim sektörünün öncü şirketlerinden KoçSistem, iş kitapları serisine 70’inci yılına özel bir yayın ekledi ve Jeremy Rifkin tarafından yazılmış olan Sıfır Marjinal Maliyet Toplumu kitabını Türkçeye kazandırdı.

Sıfır Marjinal Maliyet Toplumu, teknolojideki dönüşümlerin katkısı ile “İşbirlikçi Ortak Kaynaklar” olarak tanımladığı yeni bir ekonomik paradigmanın hayatımıza girmek üzere olduğunu anlatarak alışılagelmişin dışındaki görüşleri ve cesur iddiaları ile okuyucusunu şaşırtmayı başarıyor.

Sıfır Marjinal Maliyet Toplumu, günümüzün en tanınmış toplum düşünürlerinden olan ve Avrupa Birliği dışında birçok liderin danışmanlığını yapan Jeremy Rifkin’in son kitabıdır. Rifkin kitabında; İletişim interneti ile yükselmekte olan enerji interneti ve lojistik internetinin akıllı bir altyapıda, diğer bir deyişle “Nesnelerin İnterneti” üzerinde bir araya geldiklerini anlatırken çarpıcı örnekler veriyor. Yazara göre; bu teknolojilerin birlikteliğine eşlik eden yeni teknolojiler üretkenliği artıracak, birçok mal ve hizmetin marjinal maliyetini sıfıra yakın seviyelere indirecek ve tüketici bunların çoğuna neredeyse bedelsiz sahip olabilecek. Bu da kâr olgusunu değiştirip pazarda bolluğun yaşanacağı yeni bir ekonomik sisteminin koşullarını yaratacak.

​İnsanlık İşbirliği Çağı’na terfi ediyor!

Nesnelerin interneti ile birlikte yeni ve akıllı bir altyapının, Wi-Fi gibi bölgeden bölgeye, kıtadan kıtaya düğümler halinde yayıldığını ve küresel bir ağ üzerinde toplumun bireylerini birbirine bağladığını ifade eden Rifkin, insanlığın bu sayede tarihte ilk defa tek bir aile gibi empati kurup sosyalleşmeye başladığını belirtiyor. İnsanlık, işbirliği çağına terfi ediyor diyen yazar tezini şu örneklerle destekliyor: “İnsanlar artık internet üzerinden küresel dersliklerde ders görüyor; sosyal mecralar üzerinden dünyanın dört bir tarafındaki arkadaşlarıyla sosyalleşiyor; milyonlarca kişiyle iletişim kurabiliyor; evini, kıyafetlerini ve akla gelebilecek hemen her türlü eşyasını iletişim internetinde paylaşıyor. Ayrıca enerji İnterneti ile yeşil elektriğini kendi üretebiliyor; gelişmekte olan lojistik internetinde araba, bisiklet ve toplu ulaşımı paylaşıyor.”

Sıfır Marjinal Maliyet Toplumu kitabının, Mayıs 2015’te BZD Yayıncılık tarafından seçkin kitap marketlerde satışa sunulması planlanıyor.

JEREMY RIFKIN: Amerikalı bir ekonomik ve sosyal teorist, yazar, konuşmacı, politik danışman olan Rifkin aynı zamanda Ekonomik Trendler Vakfı Kurucusu Başkanıdır. Bilimsel ve teknolojik değişimlerin ekonomi üzerindeki etkileri hakkında 20 adet kitabın yazarıdır. Kitapları 35’ten fazla dile çevrilmiş ve üniversiteler, kuruluşlar ve devlet birimlerinde eğitim amacıyla kullanılmıştır. 1994 yılından beri, Pennsylvania Üniversitesi’nde Wharton School of Executive Education’da kıdemli eğitmenlik yapmaktadır.

KoçSistem Kitapları Hakkında: 1945 yılında kurulan ve Türkiye’nin yerli sermayeli en büyük ve köklü bilgi teknolojileri şirketi olarak 70’inci yılını tamamlayan KoçSistem, 1995 yılından bu yana farklı uzmanlık konularında yazılan ve yayınlandığı ülkelerde yoğun ilgi gören kitapları Türk iş dünyasıyla buluşturmaktadır. KoçSistem’in bugüne kadar yayınladığı kitaplardan bazıları: Sanal Şirket (Willam H. Davidow&Michael S. Malone),Liderlik ve Müşteri Devrimi (Gary Heil, Tom Parker, Rick Tate), Devlerin Arasında (Rama Dev Jagar / Rafael Ortiz), Büyük Balık Küçük Balığı Değil, Hızlı Balık Yavaş Balığı Yutar(Jason Jennıngs / Laurence Haughton),Dijital Ekonomi (Don Tapscott), Yüzyılın Sonu (Derleme), Crowdsourcing: Kalabalıkların Gücü Bir İşe Nasıl Şekil Verebilir? (Jeff Howe), Bulut Bilişim İçin Yönetim Stratejileri (Charles Babcock), Penguen ve Leviathan (Yochai Benkler), Bolluk Çağı (Peter H. Diamandis, Steven Kotler) ve Geleceği Üretenler (Chris Anderson).